Ny bog: Slægtsforskning for begyndere

Har du en slægtning, som er interesseret i slægtsforskning, så er Jørgen Greens nye bog »Slægtsforskning for begyndere« en oplagt gavemulighed.

Medlemmer af de slægtshistoriske foreninger kan ved bestilling af bogen hos Forlaget Grifo inden 10. december købe bogen for 150 kr. inkl. forsendelse (normalpris 198 kr).

Bestilling skal ske via mail til bestilling@grifo.dk
OM BOGEN

Rigsarkivet har efterhånden lagt så mange arkiver ud på nettet, at de fleste mennesker i dag kan starte deres slægtsforskning på nettet uden at tage til arkiverne.

SLÆGTSFORSKNING FOR BEGYNDERE hjælper dig i gang med at finde oplysninger om dine slægtninge på nettet og på arkiverne. Ved hjælp af eksempler og henvisninger til de relevante hjemmesider og arkiver gennemgås de mest anvendte arkivalier og hjemmesider for slægtsforskere.

Bogen er opdelt i en række kapitler startende med ordforklaringer på fagudtryk, som du vil støde på i bogen og i forbindelse med din slægtsforskning.

Herefter følger en beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med din slægtsforskning, hvad du kan finde på nettet, hvad du selv må lægge ud på nettet, og hvor du kan få hjælp med din slægtsforskning.

De næste kapitler hjælper dig med at søge efter oplysninger om dine slægtninge på nettet ved brug af Arkivalieronline, og om hvordan du finder og bestiller arkivalier på nettet til Rigsarkivets læsesale i arkivdatabasesystemet Daisy.


Med venlig hilsen

Michael G. Schmidt
Forlaget Grifo