Referat: Tirsdagsmøde

Tirsdag d. 3. 9. 2019 kl. 19.00

SALLDATA.dk

v/Lars Jørgen Helbo

Sted: forsamlingshuset
Deltagere: 30

Lars Jørgen ejer hjemmesiden Salldata, som har navn efter den by, han bor i. Han ejer den, fordi han selv har lavet den og derfor også alene bestemmer, hvordan den skal være, og hvad der skal med, for den vokser hele tiden.

Det kan alle vi andre være særdeles glade for.

NYBEGYNDERE: BEGYND HER!

For Lars Jørgen har samlet og udvidet og organiseret og rettet alt det, slægtsforskere kunne tænkes at få brug for, på en nem og overskuelig måde og som ofte skal findes mange forskellige steder og ad besværlige veje.

Siden startede ”ikke med vilje men for min egen fornøjelse -og pludselig så var der noget”. 

Utilfredshed med SAs lægdsruller førte f. eks. til nogle nemt anvendelige opslagssider om dette ellers frygtede emne. Manglende sider samme sted, i kirkebøger, er kommet med. Forskellige kirkesamfund i et sogn findes her samlet under sognet og ikke i alle mulige forskellige opslag gennem Daisy. Lydudtale kan computeren i nogle programmer bruge.
Nogle mennesker har en helt særlig evne til at totalorganisere og huske, både det, de har på deres computer og det, de har i hovedet. Det er umuligt at referere alt det, vi blev præsenteret for. Læseren må selv ind på siden Salldata.dk. Men var det så kedeligt at høre på? Ikke spor! Krydret med små private bemærkninger var det spændende at høre om tilblivelsen og væksten af siden, og om hvilke overvejelser og rettelser og tilføjelser der var lavet i forhold til de officielle sider på nettet. Og både nybegyndere, lidt mere erfarne og meget erfarne fik blod på tanden til at tage nye tråde op.

En udbytterig og fornøjelig aften.

Det er meget forståeligt, at Lars Jørgen Helbo i 2018 fik Slægtsforskerprisen for sin hjemmeside.

Referent Gunvor Johnsen