BUSTUR til Clausholm Slot

Museumsforeningen arrangerer tur til Clausholm Slot fredag d. 20.september

Måske kender du Clausholm Slot fra bagedysten.

Clausholm Slot er meget andet end et sted der optages tv. Herregården ligger lige syd for Randers og har ligget der siden 1100 tallet. De bygninger, der står der nu, er opført i 1690erne af Storkansler Reventlow og senere tilbygget af Kong Frederik d. 4. Slottet ejes af hofjægermester Kim Berner, der bor her med sin familie. Og slottet har været i slægtens eje i 200 år. Der er 900ha jord til.
Slottet fremstår særdeles smukt og efter store restaureringer nærmest som på Frederik d. 4s tid. I 1994 overrakte prins Henrik Europa Nostra prisen pga det flotte restaureringsarbejde og haven er et af Danmarks bedst bevarede barokanlæg. Her har Realdania støttet og ydet tilskud.
Det er virkelig et sted der er værd at gæste.
Når vi ankommer til Clausholm Slot starter vi med en rundvisning. Det er slotssekretæren Birgitte Buchsti der står for den. Hun har rigtig meget at fortælle, bl.a historien om Reventlows datter Sophie, som Frederik d. 4 forelskede sig i ­ og bortførte.
Rundvisningen varer 1 time ­ 1½ alt efter hvor mange spørgsmål vi stiller. Så trænger vi til frokost. Og man skal selv tage en frokostkurv med. Planen er at spise ude i parken. Hvis det regner kan vi komme ind. Efter spisning kan man gå tur i parken, se barokanlægget og de mange gamle alleer (1000 lindetræer) og evt. følge stien hele vejen rundt om slottet.

Programmet ser således ud:
09.15 : Afgang med bus fra Hjørring Sognegård (Torvet 4). Mødetid 10 min før. Efter 1 times kørsel er der kaffe og rundstykker udenfor i det frie.
11.30 Ankomst til Clausholm slot
11.35 er der rundvisning og fortælling om slottet og parken.
13.00 spiser vi frokost udenfor i parken. Der kan ikke købes mad på slottet så det er din egen lækre frokostkurv, du skal nyde.
14.30 kører vi hjem.
16.30 Forventet hjemkomst

Pris for busturen, rundvisning og kaffe/rundstykker er 175 kr.
TILMELDING : på mail til karinmaegaard@mail.dk
Betaling på mobile­Pay 20 48 72 42 eller ring til museet 30 38 86 01 mellem kl. 11 og 16 og meld dig til.
Betaling kontant på museet senest 15. september
KONTAKT : Karin Maegaard mobil 20 48 72 42

Vel mødt til en god fælles oplevelse.